Vamberszki szalon

Health

Tisztaság és higiénia a Vamberszki Szalonban

A Covid19 miatt kialakult helyzetben különös figyelmet kapott a fertőtlenítés és a tisztaság, ez azonban számomra nem új keletű dolog. Sminktetováló, szépségtanácsadó és Bőresztéta szakemberként nálam állandó és folyamatos a kézmosás. Magamra pedig éppúgy igényes vagyok, mint a környezetemre.

A Szépség Szentély

Ha belépsz a Szalonomba, láthatod, hogy minden kifogástalanul rendben van tartva. Erre kényesen odafigyelek. Mindezek mellett steril, egyszer használatos tűkkel és tűmodulokkal dolgozom. Ez nagyon fontos! Az eredeti csomagolásból előtted fogom kibontani a sminktetoválásod elkészüléséhez használt tűket és modulokat. Ami nem egyszer használatos, mint például az eszköz kocsi, a lámpa, vagy a kezelőágy, ott is fontos a folyamatos az eszköz- és felületfertőtlenítés. Sminktetováló gépemet is fólia köntösbe vonom, ahogyan én magam is speciális öltözetben dolgozom. Gumikesztyűt, szemüveget és szájtakaró plexit használok, utóbbit is alkalmaztam már a járvány előtt, szintúgy higiéniai okokból.

A bőröd tisztasága

A kozmetikai ágy tiszta, és Téged is tiszta, fertőtlenített kozmetikai textilekkel vonlak majd körbe. Ez vonatkozik a kezelőágyat bevonó védő lepedőre éppúgy, mint arra a pihe-puha plédre, amellyel szükség esetén betakarlak Téged. Védeni fogom ruhádat és bőröd egyéb területeit is. Erre a célra szintén, kimondottan kozmetikai célokra tervezett textil, illetve papírból készült védő takarókat használok.

A sminktetoválás elkészülése előtt arcodat és a tetovált területet egyaránt lefertőtlenítem, majd kezdődik a gondos, milliméter pontos tervezés, valamint előrajzolás. Tudd, hogy a tükör, amelyben megnézheted az elkészült rajzot (csak akkor kezdem el tetoválni, ha ezt a tervet jó szívvel és örömmel jóváhagyod nekem), szintén patyolat tiszta, ugyanakkor természetesen frissen fertőtlenített.

Sminktetoválás és steril eszközök

Jogos lehet a kérdésed, hogy a fentiek miért kapcsolódnak a sminktetováláshoz és miért van ennyire kiemelkedően fontos szerepe ezen tényezőknek? Nos, a sminktetoválás készítésekor egy felületi sérülés jön létre a bőrödön, amellyel később Neked, otthon feladatod van. Ez nem más, mint a gondos és alapos utóápolás, melyhez minden szükséges tudnivalót elmondok majd Neked, átadva az utóápoló terméket is, amellyel a gyógyulásig kezelned kell a betetovált felületet.

Mi szükség van erre a sok fertőtlenítésre?

Azon túl, hogy alapvető igényem a tisztaság és a rend, a sminktetoválás elkészülése szempontjából is fontosak a fenti tényezők. Tudd, hogy a bőr sérülésmentes, szép gyógyulását, sőt a gyógyulási idejét is befolyásolhatják ezek a dolgok. Apróságnak tűnő, fontos mozzanatok ezek, melyek a Te biztonságodat szolgálják, valamint a megfelelő végeredményt szavatolják.

Csapatmunka

Fontos azonban tudnod, hogy az utóápolás kiemelten fontos. Én ugyanis a szalonban minden tőlem telhetőt megteszek, ami a magam részéről szükséges ahhoz, hogy szép legyen a sminktetoválásod. A gyógyult állapothoz viszont Te is kellesz. Segítsük egymást, hisz a siker közös: számomra is öröm és megtiszteltetés az, hogy arcodon az én kezem munkáját viseled.

Megosztás