Vamberszki szalon

Health

Prémium napom a Vamberszki Szalonban – 1. rész

Betöltöttem a negyvenet, így a család és a barátok közös ajándékkal kedveskedtek nekem. A meglepetés buli szuperül sikerült, de furcsa volt, hogy a meglepetés egy elegáns borítékban érkezett. Gondoltam én mindenre, színházjegyre, mozi-vagy kiállítás belépőre, de arra egyáltalán nem, amit a csöpp csomag rejtett. Sminktetoválás ajándékkártya rejtőzött ugyanis benne.

Minek nekem sminktetoválás?

Ez valami célzás lenne? Nem, egyenesen találat! Ennyire rosszul nézek ki? Jó, a szemöldökömet valóban nem sikerül minden reggel tökéletesre festenem, sajnos hiányos a szőröm ezen a területen. Szemüvegben látnám csak, de úgy meg nem tudok sminkelni. A szemhéjam festése tussal esélytelen a reggeli rohanásban, örülök, ha a piros lámpánál fel tudok tenni egy kis szempillaspirált. A pirosítót is mindig álló helyzetben csalom fel az arcomra a kocsiban. Rúzs? Az meg mi? Kicsi gyerek mellett nem kenhetek össze mindent és mindenkit csak azért, hogy színesebb legyen a szám.

Na jó, kell sminktetoválás

Naná, hogy Ági az értelmi szerző. Neki az egész arca ki van tetoválva és csodaszép. A nyaraláson full sminkben jön ki a medencéből, a szauna szeánszon végig őt bámulta a szauna mester, mert bár folyt róla a víz, a sminkje tökéletes maradt. Állítása szerint mára már csak 2 sminkcuccot használ a mindennapokban: alapozót és pirosítót. Amióta a Vamberszki Szalonba jár, már a pilláját sem festi, ugyanis van neki műszempillája. De olyan, hogy azzal tényleg mindent elér az életben!

Érkezés a szalonba

A megbeszélt időpontban mosolygós Krisztina fogad. Élő referenciája ennek a beauty szentélynek: pontosan így képzelek el egy szépségtanácsadót. A megjelenése, a haja, a sminkje tökéletes! Ő maga pedig kedves, udvarias és roppant segítőkész. 10 perc után azt érzem, hogy szinte már baráti a viszonyunk. 

Ráhangolódás

Erre rásegít a mennyei kávé is, mellyel még oldottabb lesz a hangulat. Krisztina kikérdez, hogyan sminkelek, mi a kedvenc színem, mi az ami még belefér és mi az ami már nem. Segít a színtípusom megállapításában: tél típus volnék. Fehér bőr, hosszú, sötét haj, barna szemek. Lehetünk bátrak a színválasztásban- mondja Krisztina, én pedig készséggel rá bízom magam. Kérem, hogy lepjen meg, hiszen ez egy születésnapi ajándék.

Tervezés

Sosem gondoltam volna, hogy ez a sminktetoválás ennyire precíz munka. A szemöldököm tervezésével indítunk. Krisztina furcsa mérőeszközöket hoz, rajzol, centiz és közben koncentrál, mint egy művész, aki élete mesteri alkotását hívja életre éppen. Miután megrajzolja, megnézhetem. Nos, azt kell mondjam, érdemes volt várnom, egy új önmagam néz vissza rám. Végre egyforma, szimmetrikus a szemöldököm. Miért nem jöttem ide hamarabb?

A szemhéjam is a szám előrajzolása után pedig kezdetét vette az érzéstelenítés. Innen folytatom majd beszámolómat sminktetoválás naplóm következő részében!

 

 

Megosztás