Vamberszki szalon

Health

Szempillaépítés oktató tanfolyamok

A szempillaépítés egy nagyon kreatív és gyönyörű szakma. Ez maga a művészet. Rengeteg türelmet és időt igényel, amíg teljesen elsajátítjuk a technikáját. Folyamatosan bővül a paletta a pillákat, a színeket és a formákat illetően. Sokan dolgoznak ezen a területen, de nagyon kevés a jó szakember. Attól nem kell félni, hogy nem lesz vendég, mivel már egyre több az olyan hölgy, akik szeretnének büszke pillaviselőkké válni.


Miután véglegesen sikerült eldöntenünk, hogy ebben a szakmában szeretnénk dolgozni, nincs más teendőnk, mint a megfelelő oktatóhelyet és oktatót megkeresnünk. Ne sajnáljuk erre a kutatómunkára az időnket. Hiszen a szabadidőnkből áldozunk és a pénzünket is fogjuk adni, így megéri a keresgélés. Előny, ha a lakóhelyünk közelében van olyan oktatópont vagy szalon, amely megfelel a mi elvárásainkat. Nem biztos, hogy célszerű mindig a legolcsóbb képzést választanunk, persze vannak olyan esetek, hogy azok számunkra a legalkalmasabbak, hogy fejlődni tudjunk. Előny, ha már ott a helyszínen meg tudjuk vásárolni a vizsgához az anyagokat vagy az otthoni gyakorláshoz a szettjeinket.


Fontosnak tartom, hogy az oktatónak is ugyanúgy türelmesnek és empatikusnak kell lennie a diákjaival, mint ahogy ők is megteszik ezt. Nem szabad elfelejteni, hogy egykor még ő is tanulta ezt a gyönyörű kreatív szakmát. Hiszen ha látják a diákok, hogy nem nézi le őket az oktató a kezdetleges tudásuk miatt, akkor sokkal bátrabban és többet fognak kérdezni a képzés során, amivel a fejlődésüket segítik elő.


Vannak az alaptanfolyamok, amelyekre olyan személyek is beülnek, akik már elvégezték az adott képzést, csupán szeretnének egy kis frissítést kapni vagy még bizonytalanok egy-két mozdulatban, dologban és bátrabban lépnének tovább, ha ezt már letisztázták magukban. Itt megtanulhatjuk, hogy milyen hosszúságú és vastagságú pillák léteznek a piacon, hogy milyen színek közül lehet választani, a vendégnek mi áll jól és hogy milyen formákat tudunk felépíteni, amivel alakíthatjuk a tekintet bájosságát is. Betekintést kaphatunk a marketing világába, egy kis iránymutatást kapunk az áraink kialakításába. Miután megvannak az alapok, csak felfelé vezet az út és a határ a csillagos ég.


A tanfolyam során sok szó esik a felhasznált ragasztóról. Egy kicsit beszéljünk róla mi is. Nagyon fontos a munkavédelmi szabályoknak megfelelően a maszk viselése miközben készítjük a pillákat, ez megvéd minket a ragasztó gőzétől, amely irritálhatja a torkunkat munka közben. Nagyon kevés ragasztóval dolgozunk, általában egy pöttynyi adaggal, ha ez megszárad egy újabbat nyomunk ki. Többféle ragasztóval is dolgozhatunk. Sok minden befolyásolhatja a ragasztó hatékonyságát, ilyen tényezők lehetnek például, hogy mikor bontottuk fel a terméket, hogy milyen meleg milyen hideg van a szalonunkban, hogy mennyi a páratartalom, mivel ha akár egy dolog is eltér a megfelelőtől, a ragasztónk már nem fog úgy működni, ahogyan mi azt elvárnánk. Időbe telik, míg kitapasztaljuk, hogy melyik a számunkra a legmegfelelőbb, amellyel a leggyorsabban, a legszebben és a legtartósabban tudunk dolgozni. Hiszen csak akkor lesz sok vendégünk, ha szép, igényes munkát tudunk kiadni a kezünk közül.


Ha a szerencsésebbek közé tartozunk, akkor már a képzésen használt termékek szerelmesei leszünk. Így nem kell megtanulni újra és újra a különböző anyagok, ragasztók használatát. Ezért is előny, ha már olyan helyen tudunk tanulni, ahol értékesítik is ezeket a termékeket, és nem kell még plusz helyre elmennünk vagy a neten keresgélnünk, hogy mindent be tudjunk szerezni.


Miután sikeresen elvégeztük a kiválasztott tanfolyamunkat, eljön a következő nagy döntés kérdése, hogy otthon vagy szalonban dolgozzunk. Az otthoni munka csak abban az esetben lehet opció, ha minden higiéniai feltételnek meg tudunk felelni, ha a ragasztó felhasználhatóságának a feltételeit tudjuk biztosítani, hogy ha kapunk egy esetleges NAV-os ellenőrzést, akkor ne álljunk ott kétségbeesetten, hogy ezzel most, hogy tudunk elszámolni. Nagyon fontos a becsületesség. Ha sikerül egy pillás szalonban elhelyezkednünk és nem egy fix áron kell dolgoznunk, hanem magunknak alakítjuk ki, akkor nagyon fontos, hogy hiába vagyunk pályakezdők, ne dolgozzunk fillérekért. Hiszen a későbbiekben a vendégek miatt nagyon nehéz lesz akár egy kicsi áremelés is. Hiába elégedett velünk és a munkáinkkal, lehet, hogy inkább váltani fog egy másik pillásra.

Fontos, hogy folyamatosan legyen bennünk egy fejlődési vágy, hiszen ha leragadunk, már nagyon nehéz lesz becsatlakozni. 

      Megosztás