Vamberszki szalon

Health

Henna festés

A henna festékkel a szemöldököket tökéletes be tudjuk pigmentálni.

Pár szó arról, kiknek javasoljuk és melyek az előnyök:

  • Akiknek hiányos a szemöldöke, esetleg egyszer túlszedték és már nem tudja visszanyerni az eredeti, szép formáját.
  • Olyan sminktetoválás kapcsán, ami már engedett, kopott a színéből és egy kis frissítésre vágyik a vendég.
  • Ha valaki élénkebb, erősebb színekre vágyik, ami manapság egyre gyakoribb, hiszen mindenki merészebb és bevállalósabb lett. Természetesen a natúr színekkel is csodálatos eredményeket lehet elérni.
  • Ha valaki karakteresebb arcot szeretne.
  • Olyan elfoglalt nők számára, akiknek ezzel rengeteg időt spórolhatunk meg.
  • Akár 7-14 napig s biztosíthatja az ápolt, nőies megjelenést.
  • Egyenletesen fog halványodni és nem foltokban lekopni.

Illetve milyen kontraindikációi lehetnek, azaz kizáró okok, amelyek miatt a folyamat nem végezhető el?

  • Fertőző szembetegség.
  • Az adott területen, amit szeretnénk festeni, nem lehet égés, pattanás vagy bármilyen szöveti elváltozás.
  • Olajos bőrű vendégeknek nem ajánlott a szemöldök henna festése, mert a tartósságát nem tudjuk biztosítani a bőrtípusa miatt.
  • Ha az allergia teszt pozitív az kizáró ok a szolgáltatás kivitelezésében.

A henna tartóssága sok mindentől függ. Mint minden szolgáltatás ez is nagyon összetett. Maga a folyamat körülbelül 40-50 percet vesz igénybe, ez az időintervallum termékcsaládonként változhat. Sok gyakorlást, precizitást és odafigyelést igényel. Ezért is fontos, úgy, mint minden másnál is, hogy a számunkra tökéletes szakemberhez forduljunk. Egy kis kutatómunkával könnyen megtalálhatjuk azt a személyt, akinek a kezei alá szívesen befeküdnénk. A szalon honlapján vagy akár a szakember közösségi oldalain találhatunk leírásokat a termékekről, láthatunk előtte utána fotókat a kezelésről, illetve olvashatunk vendégvéleményeket, vagy akár ismerős ajánlása által is bejelentkezhetünk a megfelelő helyre. Miután megtaláltuk a számunkra megfelelő szakembert, egy előzetes konzultációra kell elfáradnunk hozzá, ahol allergiatesztet végeznek rajtunk. Ez csupán egy kis pöttyöt jelent a már kikevert festékből a fülünk mögé. Amennyiben allergiások vagyunk a termékre, az 24 órán belül reakcióba fog lépni a felkent területen. Kipirosodhat, viszketést okozhat, illetve néha hólyagok is megjelenhetnek a festékpötty helyén. Ilyen esetekben természetesen nem lehet elvégezni a henna festést. Általában, akinek festve van a haja, vagy van már sminktetoválása nagyon csekély esélye van arra, hogy pozitív lesz az allergia tetszen.

Amennyiben negatív lett az allergia teszt, jöhet a következő lépés, ami nem más, mint a tervezés. Ilyenkor szokott néha ütközni a vendég és a szakember véleménye, hiszen különféle arcformákkal rendelkezünk és nem mindenkinek áll jól az a szemöldök forma például, ami a kedvenc színésznőjének is van. Ebben is sokat tud nekünk segíteni a szakember. Van 6 db „átlag” fejforma, amit ilyen esetekben megtudunk különböztetni: ovális, hosszúkás, kerek, szögletes, szívalakú és a gyémánt. Mindegyikhez tartozik egy ideális szemöldök forma. 

Azért ideális, mert természetesen léteznek olyan esetek, hogy másmilyen forma áll jól az adott vendégnek hiába van például egy szögletes arcformája. Viszont a legvégén úgyis a vendég szava lesz a döntő, hiszen neki kell elégedetten belenéznie a tükörbe, ami aztán hatalmas önbizalmat adhat neki a hétköznapokban.

Miután sikerült egyeztetni az elképzelést, elkezdődhet a már előzetesen megtisztított és berajzolt területen a festés. A szakember a berajzolt szemöldök keretein belül dolgozik kizáróan. Erős, egyenes, pontos íveket fog húzni, amit otthon magunknak nehézkesebb lenne elkészítenünk. A hatóidők eltelte után egy egyszerű mozdulattal letörölhető a festék és már gyönyörködhetünk is az akár 6 héten át tartó festett szemöldökünkben.

Fontos tudni, hogy a hiányos szemöldököknél természetesen a bőrt is befestjük, amiről viszont gyorsabban kopik a festék. Annak a tartóssága körülbelül 1-2 hétre tehető.

Az utóápolásokat betartva lesz csak igazán eredményes a kezelés. Ezekre kell odafigyelnünk az elkövetkező 48 órában:

  • Nem érheti az adott területet gőz, víz, pára.
  • Hanyagoljuk a krémezést, az olajos termékeket.
  • Ne dörzsöljük a szemöldököt.
  • Kerüljük a szoláriumot ugyanis a hő és az UV-fény is befolyásolhatja az eredményt

Ha a fentiek betartását figyelmen kívül hagyjuk, akkor csak kidobtuk az ablakon a pénzünket és az időnket.

 

Amennyiben megtetszik nekünk az új szemöldök formánk, 3-4 hetente ismételhetjük a folyamatokat, hogy biztosan tartósan gyönyörködhessünk benne.

Akinek volt már hagyományos festéssel kozmetikus által befestve a szemöldöke, az pontosan jól fogja látni, illetve tapasztalni az érdembeli különbséget a henna és a standard festés között. Ami a hennát illeti: mind a tartóssága, mind a színek élénksége számottevő. 

A hennával való festés sokkal kíméletesebb, természetesebb megoldás a hagyományos festéshez képest, mivel nem tartalmaz olyan anyagokat, mint például az ammónia vagy a hidrogén-peroxid. Mivel a bőrt is tartósabban tudja beszínezni, nem csak a szemöldök szálakat, így az eredményünk is teljesebb képet fog mutatni.

Megosztás