Vamberszki szalon

Szempilla-hosszabbítás

VÉGTELEN PILLÁK, RAGYOGÓ TEKINTET

Egy igazi nő már a tekintetével képes varázsolni, a szem a lélek tükre. Előfordul, hogy a család és a munka mellett esetleg nem jut elég idő magunkra, pedig szeretnénk mindig a legjobb formánkat hozni, ápoltan megjelenni, ami jelentős mértékben a közérzetünkhöz is hozzájárul. Kiváló megoldás lehet a szálankénti szempilla-építés.

Csodálatos változásokat tudunk előidézni az arcon a megfelelően kiválasztott és felépített szettel. Mindenkinek egyedi, személyre szabott szempilla stylinggal állok a rendelkezésére. Vannak olyan hölgyek, akiknek nem elég sűrű a szempillájuk, esetleg szeretnének ívesebbet, formásabbat, mégis fontos számukra, hogy az természetesnek tűnjön. Akad olyan vendég is, akinek egyszerűen nincs ideje a sminkkel fáradozni, ráadásul esetleg nem is érzi kényelmesnek. Mások az elmosódó szempillafestéket unták meg. Van, akinek a munkájából adódóan szükséges a folyamatosan ápolt megjelenés. A leggyakoribb kívánság a hosszú és dús szempilla a lehető legbiztonságosabban.

A szálankénti szempilla-hosszabbításnak köszönhetően:

– elérheted a kívánt hatást, akár természetes, akár drámai megjelenést szeretnél,

– tartósan ragyogó pillantásod lehet,

– hangsúlyozhatóak az előnyös vonásaid,

– értékes perceket spórolhatsz a sminkelés és a sminkeltávolítás során, mivel nem kell szempilla-spirált használnod,

– több időd jut a Számodra fontos dolgokra.

Ráadásul a pillasort kellemes környezetben, elegáns szalonomban építem fel Neked, miközben Te nyugodtan relaxálhatsz.

Legyél Te is még gyönyörűbb!

Előnyök és tulajdonságok

KÉNYELMES MEGOLDÁS

Nincs olyan hölgy, aki ne lenne gyönyörű a maga módján, csupán ezt a szépséget érdemes felszínre hozni vagy megerősíteni. Engem végtelenül boldoggá tesz, hogy a vendégek széles mosollyal távoznak. Élményt szeretnék nyújtani, amely meghatározza a hölgy mindennapjait, és tulajdonképpen állandóan látja a kezem munkáját a pilláin.

TARTÓSSÁG

Ahogy a hajunk, úgy a saját szempilláink is kihullnak, ezért a műszempilla is ki fog, hiszen minden szempilla egyenként, saját szempillára van illesztve egy speciális illesztési eljárással. Pontosan emiatt hosszú távon, töltés nélkül nem lehet tartós a szempillasor. Egyéntől függően 2-5 hetente érdemes tölteni ahhoz, hogy több hónapig, akár évekig kényelmes viseletet jelentsen. Ha gyorsan hullik a hajad, akkor valószínűleg a szempillád is, ezért többször szükséges töltetned. A felhelyezést megelőzően kérjük, hogy pár napig a vendég ne fesse a pilláit, tiszta pillákkal érkezzen, és a felrakás során a kontaktlencséjét is vegye ki. A felrakást követően 48 óráig nem érheti víz a pillákat a ragasztó miatt. Nagyon fontos az utóápolás, hiszen ettől is függ, hogy mennyire lesz tartós a pillasor.

FÁJDALMAS AZ ELJÁRÁS?

Nem, a felhelyezés fájdalommentesen, higiénikus körülmények között történik: felfekszel egy kozmetikai ágyra, és megkérlek, hogy csukd be a szemed. Zárt szemeken végezzük a felhelyezést. Az eredmény egy kényelmesen viselhető pillasor, általa pedig egy ragyogó, gyönyörű szempár.

A PILLÁK SÚLYA ÉS HATÁSA

Amennyiben jó szakembert választottunk, aki ragaszkodik a minőségi alapanyagokhoz, úgy a végeredmény szinte észrevétlen, mert a pillák szuperkönnyűek és flexibilisek, a ragasztó pedig nem okoz semmilyen kárt, nem szivárog.

 A SZEMPILLÁK TÍPUSÁRÓL

Az arcunk adottságai, szemformánk, szemállásunk, a pilláink meglévő sűrűsége és erőssége meghatározza a lehetőségeket a felhelyezésre váró pillákat illetően. Van, aki hosszú, íves pillákat szeretne, más a meglévőnél jóval sűrűbbet, de a lényeg, hogy mindenki számára találunk megoldást! A különböző stílusú pillasorok felhelyezése természetesen eltérő időintervallumot igényelhet.

Hogyan válassz szakembert?

A SZEMÜNK VILÁGA KINCS. KI A JÓ SZAKEMBER?

Amit első körben szeretnék kiemelni, hogy óvakodjunk attól, aki titkos megoldásokról, kulisszákról mesél, hiszen a jó szakember tapasztalt, rutinos, széles gyakorlati háttérrel és saját stílussal rendelkezik. Ebből adódóan perfekcionista.

Első és legfontosabb a vendég egészsége, hogy ne ragadjanak össze a szempillái, ne alakuljanak ki csomók, és ne lépjen fel pl. viszketés. Javaslom, hogy érdemes előzetesen érdeklődni referenciákról, arról, hogy milyen minőségű alapanyagokkal dolgozik.

A minőség alatt azt értem, hogy összeragadnak-e a pillák, természetesnek hatnak-e, az alapanyagok mennyire biztonságosak. A különféle szettek teljesen másként mutatnak eltérő szempárokon, a minőségi és stílusbeli különbségeket tudni kell észrevenni, és választ adni arra, hogy mi a teendő érzékenység, esetleges allergia esetén is, illetve a későbbiekben hogyan kell ápolni a szempillákat.

 

A szakembernek részletesen el kell tudnia mondani, mi történik a felhelyezés során, mi a komplett tematika, metódus, illetve milyen az ideális vastagság, szín, súly, és mitől nem lesz a pillának mű hatása, ami biztosan nem lehet cél, kizárólag a természetes és gyönyörű tekintet. Ugyancsak fontos, hogy tanácsokat adjon a pillák otthoni tisztántartásával, a vízzel, gőzzel való érintkezés, a szauna és a szolárium használata kapcsán. Mivel ez a szakma is folyamatosan változik, újabb és újabb technikák és eszközök jelennek meg, az igényes szakemberek rendszeresen képzik magukat.

Az első szerintem a szakma iránti maximális alázat és a vendég tisztelete. A technikai tudás elsajátítása, mint minden szakmában, a legalsó lépcsőtől indul, tehát nem elég az oklevél, biztonsággal alkalmazható rutinra kell szert tenni, ami kizárólag gyakorlás útján érhető el. Hosszítással, dúsítással kezdjük, duplázással folytatjuk, majd a VOLUME technika a csúcs.

A szempillákról

A szem a lélek tükre, amely évezredek óta az irodalom és persze kis túlzással a történelem része. A szép szem a szép szempillával kezdettől a hölgyek érdeklődésének középpontjában áll.

 

A szálankénti szempilla-hosszabbítás a legtöbb szépségipari újítással rendelkező kontinensről, Ázsiából származik. A töretlen siker 2004 óta datálható, a fejlődés pedig megállíthatatlan.

 

A szempilla-hosszabbítás egy progresszíven haladó, fejlődő, egyre népszerű szépségipari szolgáltatás, amelytől a hölgyek még gyönyörűbbnek érezhetik magukat, mert garantálja a csábító tekintetet.

 

A műszempillák szintetikus szempillaszálak, amelyek szálanként, maradéktalanul illeszkednek az eredeti pillákhoz hosszat és ívet tekintve.

 

A szempilláknak nem elsősorban a szépség, az esztétika az elsődleges funkciója, hiszen védik a szemet mindenféle külső behatástól és szennyedződésektől. Az, hogy milyen a sűrűsége, vastagsága és hossza, egyéni, mert genetikai adottság. A tartósság függ tehát ettől és szempillák növekedési ciklusaitól, pillaviselési szokásoktól, az életmódtól, továbbá az alkalmazott technikától és a felhasznált anyagoktól is.

 

Természetes szempillák

  • A szempillák a szem védelmezői a portól és szennyeződésektől.
  • A természetes szempillák többnyire 6-9 mm hosszúságúak, de egyénenként eltérő.
  • A szempillák átlagos élettartama 90-120 nap.
  • A szemhéjakon sorokba rendeződve helyezkednek el.

Szálankénti szempilla-hosszabbítás

A szálankénti szempilla építés során egy sűrűbb, vastagabb, hosszabb pillasor érdekében a vendég saját szempillájára ragasztunk fel egy – vagy több – előre, körültekintően kiválasztott vastagságú, hosszúságú és ívű, szintetikus műszálat. A hatás lehet akár visszafogott, természetes vagy egészen drámai, a vendég kívánságainak és a lehetőségeknek a figyelembevételével. A megfelelő ívvel és stylinggal pedig hangsúlyozhatjuk az előnyös adottságokat és ellensúlyozhatjuk a kevésbé szerencsés jellemzőket.

A pillák felhelyezése fájdalommentes, és a műszempilla-sornak köszönhetően a vendég akár félre is teheti a szempillaspirált, időt és energiát spórolva ezzel nap mint nap, anélkül, hogy le kellene mondania az egyedülálló, igéző tekintetről.

A folyamatos technikai újításoknak köszönhetően mára kibővült a dúsítási lehetőségek száma: egy-egy szempillára immáron akár 1-10 db szintetikus műszál is felhelyezhető. Erre tekintettel szükségessé vált a szempilla hosszabbítás technikájának egyértelmű megjelölése.

A „D” betű előtti szám jelöli a saját pillára applikált műszálak mennyiségét. Például, ha minden egyes saját pillára 1 db műszálat ragasztunk, ez az 1D szempilla, amely egy klasszikus alap szett. Amennyiben 2 db szintetikus szál kerül minden egyes saját pillára, azaz duplázott technikával dolgozunk, akkor ennek az elnevezése 2D szempilla. A volume technikákkal készült pilla szettek esetében akár 3-10 szálat is applikálhatunk minden egyes saját pillára, ezért ezeket 3D – 10D szempilláknak hívjuk.

Ahogy a hajunk, úgy a saját szempilláink is kihullnak, ezért a műszempilla is ki fog, hiszen minden szempilla egyenként, saját szempillára van illesztve egy speciális illesztési eljárással. Pontosan emiatt hosszú távon, töltés nélkül nem lehet tartós a szempillasor. Egyéntől függően 2-5 hetente érdemes tölteni ahhoz, hogy több hónapig, akár évekig kényelmes viseletet jelentsen. Ha gyorsan hullik a hajad, akkor valószínűleg a szempillád is, ezért többször szükséges töltetned. Sokan érzik kicsit elveszve magukat a különböző elnevezések kapcsán: 1-2-3D, Volume. Valójában ezek a számok csak annyit jelölnek, hogy egy saját szempillára hány darab műpillát illesztünk, egyet, kettőt, hármat vagy még többet. A népszerű Volume technika az összefoglaló neve azoknak az eseteknek, amikor egy pillára kettő vagy annál több műpillát applikálunk. Kérjük, hogy a felhelyezés napján a vendég ne fesse a pilláit, és smink nélkül érkezzen, továbbá a felrakás során a kontaktlencséjét is vegye ki. A felrakást követően 48 óráig nem érheti víz a pillákat a ragasztó miatt. A felhelyezés fájdalommentesen, higiénikus körülmények között történik. Zárt szemeken végezzük a felhelyezést. Az eredmény egy kényelmesen viselhető pillasor, általa pedig egy ragyogó, gyönyörű szempár.

MŰSZEMPILLÁK:

Ma már – mind hosszúságukat, mind vastagságukat, mind ívüket és anyagukat tekintve – nagy választékban állnak rendelkezésre a műszempillák.

Pilla-vastagságok:

0.05 – 0.07 diaméter a volumenizált hatás eléréséhez

0.10 – 0.12 diaméter a klasszikus és duplázott pillasorhoz

0.15 diaméter csak erős saját szempillák esetén, klasszikus alap szettekhez

0.20 – 0.25 – 0.30 diaméter vastagságú pillákat NEM alkalmazunk!

Pilla-hosszúságok: 6 – 18 mm között

Milyen ívű szempillát válasszunk?

A szempilla ívének megválasztása attól függ, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.

Természetest vagy drámait. A természetes hatás érdekében C ívű pillát válasszunk. (Ez a szem forma adottság függvénye is, milyen ívű pillát választunk.)

Nagyon fontos az utóápolás, hiszen ettől is függ, hogy mennyire lesz tartós a pillasor.

Utóápolás

A pillasort 48 órán keresztül védeni kell a víztől, a gőztől, a párától, a hőtől és a szolárium fényétől is. Ezen körülmények egy része a háztartás vezetése közben is felléphet (pl. a főzés során az arcba csapó gőz vagy a sütő kiáramló hője is károsíthatja a frissen elkészült pillasort), erre különösen érdemes odafigyelni. 24-48 óra alatt a ragasztó rugalmasra köt, ezt követően már csupán az alábbiakra kell figyelemmel lenni:

A pillákat óvni kell minden fizikai behatástól, nem szabad dörzsölgetni, húzogatni, tépkedni, otthon leszedni. Továbbá az olajos alapanyagú (pl. argán olajat tartalmazó) kozmetikumok használatát kerülni kell a szem környékén, ezek ugyanis megbontják a ragasztóstabilitását, és lerövidítik a tartósságát. Erre vonatkozóan célszerű áttanulmányoznod az alkalmazott termékek összetevőit. A szem környékéről naponta vizes lemosással el kell távolítani a napközben rárakódott szennyeződéseket, a természetes szemváladékot. Szempilla-samponnal a szempillák lemosása kifejezetten javasolt a beavatkozás után 48 órával, hogy a vendég elkerülje az esetleges szembetegségek kialakulását.

Nem ajánlott sem a smink, sem a spirál.

 

MOSAKODÁS

Mi jut eszedbe, ha azt kérdezem: rendszeresen mosni és fésülni szükséges, mi az? Rögtön a hajad ugrott be, ugye? Gondoltad volna, hogy ugyanilyen ápolást igényel a szempillád is? A mindennapos smink maradványai és a szennyeződések mellett allergének (pl. pollenek) is megtapadhatnak rajta. Ezért fontos, hogy legalább naponta kétszer tisztítsd meg az arcod, és használj szempilla sampont is. Ez csupán néhány perc, de higiéniai és egészségügyi szempontból csodákra képes, emellett tartósabbá is teszi a pillasorodat.

 

A szempillán tehát a mindennapos smink maradványai és a szennyeződések mellett allergének (pl. pollenek) is megtapadhatnak rajta. Ezért fontos, hogy legalább naponta kétszer tisztítsd meg az arcod, és használj szempilla sampont is. Ez csupán néhány perc, de higiéniai és egészségügyi szempontból csodákra képes, emellett tartósabbá is teszi a pillasorodat. Attól tehát, hogy műszempillát visel valaki, még nem kell lemondani a személyes higiéniáról, sőt! A szem környékét naponta vizes lemosással is meg kell tisztítani, eltávolítva a napközben rárakódott szennyeződést, természetes szemváladékot, majd le kell itatni gyengéden róla a vizet és az applikáció után kapott spirálkefével gondosan kell fésülni a pillákat.

EGY TÉVES MELLÉKHATÁSRÓL PÁR GONDOLAT

Biztos Te is hallottál már arról a tévhitről, hogy a műszempilla miatt kihullnak a saját pilláid. Szeretnélek megnyugtatni ezzel kapcsolatban: amennyiben felkészült, tapasztalt és profi szakember végzi a pillaépítést, a műszempilla viselésének nincs ilyen mellékhatása. J Csak a szakszerűtlen eljárás vezethet károsodáshoz, érdemes ezért körültekintően kiválasztanod azt a személyt, akire rábízod a pilláidat.

Az kétségtelen és természetes, hogy a szempilláink cserélődnek. Éppen ez teszi egyébként szükségessé a rendszeres töltést is, hiszen a természetes pillákra applikált műszálak is távoznak a cserélődés folyamán. Ennek eredményeképpen a kezelés utáni gyönyörű, dús pillasorod idővel ritkulni kezd, amit oly módon tudunk korrigálni, hogy a kihullt pillák helyére nőtt szempillákra újabb műszálakat építünk.

De miért tűnik fel ez jobban akkor, ha műszempillát viselünk? Egyrészt azért, mert a műszempilla telt, fekete színe következtében a „veszteség” látványosabb. Másrészt azért, mert a pillaépítés költségei miatt a kihullott pilláknak “forintosítható” értékük van, így nagyobb figyelmet fordítasz erre. 

A műszempilla-építéssel kapcsolatos további kérdés esetén állok szíves rendelkezésedre!

ALLERGIA

Az allergia a szervezet védekező mechanizmusa miatt alakul ki. Amennyiben ugyanis a szervezetünk úgy ítéli meg, hogy valamely anyag, behatás káros lehet a számunkra, akkor antitestek segítségével veszi fel a küzdelmet. Ez vezet az allergiás reakció és a tünetek kialakulásához.

A reakció bekövetkezhet emésztés, belégzés és érintkezés útján is. Azoknál, akik hajlamosak az allergiára (pl. ételallergiától szenvednek, allergiásak az állatszőrre vagy bizonyos növényekre), sajnos nagyobb eséllyel vált ki allergiás reakciót a szempilla-építés során a ragasztó belélegzése vagy a gőzének beáramlása az orron, a fülön, a szájon vagy a szaruhártyán át.

KAPCSOLÓDÓ SZAKMAI INFORMÁCIÓK, VAMBERSZKI KRISZTINA

Szerencsésnek érzem magam, amiért a szakma hazai legjobbjaitól sajátíthattam el az alapokat és a mesterfogásokat. Büszke vagyok arra is, hogy többek között olyan híres, orosz szakembereket is az oktatóim sorában tudhatok, mint Inga Misiute és Inna Kharlamova. Nagy örömmel tölt el, hogy Nelly Soimina Mega Volume képzésén is részt vehettem, és a technikát azóta is alkalmazom – kedves vendégeim nagy örömére. Ma már 2D duplázással, Volume 3-4-5-6D, Mega Volume és Full D technikákkal is foglalkozom a hölgyek egyedi igényei szerint. Időközben megtanultam a Full D, a Volume, valamint a Lash&Lashes technikákat is.

Tanultam kulisszatitkokat Simon-Lendvai Hajnalkától is, jelenleg az ő tulajdonában lévő Lash Style Academy oktatója vagyok. Ma már  tehát én magam is tartok oktatásokat, mert fontos számomra, hogy továbbadjam azt a sok tudást és tapasztalatot, amelyet az évek során fáradságos munkával gyűjtöttem, ezáltal hozzájáruljak a hazai szempillaipar további fejlődéséhez.

Mindig is dús szempillákról álmodtál, amelyek csábos keretet kölcsönöznek a tekintetednek? Örülnél annak is, ha nem kellene nap mint nap a szempillaspirállal bajlódnod, mégis ugyanolyan tökéletesek lennének a pilláid este, mint reggel? 

Válaszd a szálankénti szempilla-hosszabbítást, és légy biztos benne, hogy a szempilla-festéked nem kenődik el, nem kopik le! A saját szempilláidra ragasztunk fel egy – az elképzeléseidhez és az adottságaidhoz igazodó vastagságú, hosszúságú és ívű – szintetikus műszálat. A hatás akár drámai, akár visszafogott is lehet, aszerint, hogy Te mit szeretnél! A dúsabb, hosszabb, ívesebb szempillasor pedig mindenképp garantált!