Vamberszki szalon

Sminktetoválás, fontos tudnivalók

Érdemes tájékozódnod előzetesen is!

Számomra elsődleges szempont az egészséged, ezért Alexandra Exclusive csúcsminőségű tetoválógéppel és a legjobb minőségű pigmentekkel dolgozom. Szenvedéllyel végzem a munkámat, rendszeresen továbbképzem magam. Ismerem és alkalmazom a legújabb technikákat, figyelem a trendeket és azok változásait, így minden elképzelést meg tudok valósítani. A precizitás és a türelem számomra alapértékek. Minden kérdésedre válaszolok, és szakmai tanácsaimmal segítelek a döntéshozatalban. Akár kombinálhatjuk is a különböző technikákat, hogy a végeredmény a lehető legszebb legyen!

Amennyiben sminktetoválást tervezel, kérlek, figyelmesen olvasd el az alábbiakat

A tetoválás időpontjának tervezésekor érdemes számolnod azzal, hogy a tetovált terület 1-2 napig duzzadt lesz, és a tetoválás ekkor még sötétebb színű, mint gyógyulás után.
A szín kiválasztásakor fontos tudnod, hogy az üvegcsében a pigmentek erősebb színűnek tűnnek, mint a gyógyult bőrben. Természetesen szakszerű tanácsaimmal segítelek majd az igényeidnek megfelelő árnyalat megtalálásában.
Amennyiben eldöntötted, hogy elkészítteted a sminktetoválásod, akkor először egy részletes konzultáció során megbeszéljük az elképzeléseidet, kiválasztjuk a megfelelő színt, formát, vonalat. Bátran tedd fel minden kérdésedet, valamennyit meg fogom válaszolni! A tervezésnél a kulcsszavak a türelem és a precizitás, így lehet majd a végeredmény is tökéletes.
Pigmentálás előtt a megbeszéltek alapján elvégzem az előrajzolást, és ezt nem törlöm le a tetoválás alatt sem annak érdekében, hogy pontosan azt lásd majd a tükörben, amit előre megterveztünk.


A tetoválás helyén egy vékony var keletkezik, amely pár nap alatt magától leválik. Kérlek, hogy ezt ne piszkáld, ne szedd le, ne vakard!
Minden tetoválás után korrekcióra van szükség. Ezt legkorábban 6 hét, legkésőbb 3 hónap elteltével el kell végezni, hogy megelőzzük a színfakulást, az egyenetlenségeket. A korrekció révén érjük majd el a kívánt végeredményt, illetve megnöveljük a tetoválás élettartamát.
A tetoválást követő két héten belül kifejezetten kerülendő a szolárium, a szauna és az uszoda.
A bőr az évek múlásával folyamatos megújulási folyamaton megy keresztül. Ennek következménye a tetoválás halványodása. A tetoválás a bőrtípustól és attól függően is halványodhat, hogy milyen sűrűn éri napsugárzás.
A tetoválás alkalmával mindent elkövetek annak érdekében, hogy otthonosan, kényelmesen érezd magad. Kávéval, teával, süteménnyel várlak. Ha szeretnéd, bekapcsolhatunk egy kellemes, relaxációs zenét. A WIFI is rendelkezésedre áll..

Sokan gondolják úgy, hogy a tetoválás nagyon fájdalmas beavatkozás. Régebben, mikor nem voltak ilyen professzionális gépek és érzéstelenítők, akkor bizony jobban fájt. Ma már ezekhez a beavatkozások minőségi eszközök állnak rendelkezésre. Én például a legmodernebb  Alexandra Exclusive Sminktetováló gépet használom. Hihetetlen finom tűmozgás jellemzi, érezhetően kisebb traumát okoz a bőrnek, gyorsabb a gyógyulás. Ezáltal a fájdalom is csökken. Továbbá hatásos érzéstelenítők állnak a rendelkezésemre, amelyek a fájdalmat minimálisra csökkentik. Ezért bátran kijelenthetem, hogy a fájdalomtól való félelem senkit nem kell, hogy eltántorítson.

Mire megérkezel a szalonba, az eszközöket előkészítem, fertőtlenítem. Mikor elhelyezkedtél a kényelmes ágyon, a bőrödet is lefertőtlenítem, majd precízen előrajzolom a formát. A tetoválás megkezdése előtt a legjobb minőségű érzéstelenítőket használom, melyek gyorsan beszívódnak. Az érzéstelenítéssel arra törekszem, hogy a tetoválás a legkevésbé legyen kellemetlen! A tetoválógép segítségével a megrajzolt formát követve végzem a pigmentálást.  Az eljárás körülbelül 2 órát fog igénybe venni. Ezután következik az utókezelés. Bekenem a friss tetoválást az utóápoló krémmel. Elmondom, hogy milyen ápolást kell otthon elvégezned, majd megbeszéljük a korrekció időpontját.

Természetesen mindenki kiválaszthatja azt a színt, amelyet viselni szeretne. A konzultáció során a színekkel kapcsolatosan teljes körű tájékoztatást nyújtok. Tudni kell, hogy a bőr típusától is függ, hogy milyen színű lesz a tetoválás.

Igen, be lehet vállalni. Csak azzal kell számolni, hogy több időt vesz igénybe.

Nem szükséges előtte fájdalomcsillapítót bevenni. Helyi érzéstelenítést alkalmazok.

Igen, van. A konzultáció során átbeszéljük az esetleges érzékenységeket, allergiákat. Több érzéstelenítő közül választhatunk.

Nem hullik ki a szemöldök a beavatkozás következtében, ugyanis a szőrszál az irhából kezd növekedni. A pigmenteket nem juttatjuk le az irháig, így nem sérül a szőrtüsző.

A sminktetoválás után a szín mindig árnyalatokkal világosodik. A szín kiválasztásánál az adott pigment mindig sötétebbnek tűnik. Pár hét alatt eléri a kívánt színárnyalatot.

Egészségügyi, higiéniai szempontok és a fertőzés elkerülése miatt minden alkalommal steril tűt használok, ez alól nincs kivétel.

A var leesését követően pár nap múlva „előjön” a tetoválás. Amennyiben bárhol hiányosság mutatkozik, a korrekció során ez javítható.

Nincs különbség. Kozmetikusok végzik a sminktetoválást. Vannak olyan kozmetikusok, akik sminktetoválásra specializálódnak, és továbbképzik magukat e téren.

A sminktetoválásnak köszönhetően:

  • a sminked a nap végén is éppolyan friss hatású lesz, mint reggel,
  • hangsúlyt kapnak a szép, de eddig „rejtőzködő” vonásaid,
  • korrigálhatóak az arc aszimmetriái,
  • hozzád illő, esztétikus, nőies sminktetoválás teszi még harmonikusabbá a megjelenésedet, így magabiztosabb és ragyogóbb lehetsz,
  • időt spórolhatsz.

Kiváló minőségű pigmentekkel dolgozom.