Vamberszki szalon

Sminktetoválás

Kérlek, kattints a gombokra és olvass a témákról.

Miért érdemes nálam elkészíttetned a sminktetoválásod? 

Több okom is van! Mert
– szenvedéllyel végzem a szakmámat, amelyben rendszeresen továbbképzem magam,
– ismerem és alkalmazom a legújabb technikákat, figyelem a trendeket és azok
változásait,
– a precizitás és a türelem számomra alapértékek, emberek vagyunk,
– minden kérdésedre válaszolok, és szakmai tanácsaimmal segítelek a döntéshozatalban,
– kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy biztonságban érezhesd az egészségedet,
– csúcsminőségű eszközökkel, anyagokkal dolgozom,
– ügyelek arra, hogy a tetoválás folyamata a lehető legkellemesebb legyen számodra: a legjobb érzéstelenítőket használom és szép környezetben várlak a szalonomban.

Van még kérdésed és személyesen tennéd fel?:) Szeretettel várlak!

Gyakran felmerülő témák és kérdések

Miért érdemes ajaktetoválást készíttetned? Több előnye van, mint gondolnád! Amellett, hogy minden pillanatban tökéletesen ápolt, akár rúzsozott hatást kelt, nem hagy nyomot a poháron, a ruhádon vagy – ami még kellemetlenebb – a fogaidon. Az ajaktetoválás kifejezetten előnyös akár érett hölgyek számára, és tökéletesen alkalmas arra, hogy az arcod fókuszpontjává a csábos mosolyodat tegye, így az idő múlásával fiatalosabb megjelenést kölcsönöz. Az ajaktetoválás révén optikailag teltebbé varázsolhatóak az ajkaid anélkül, hogy ez természetellenesnek hatna.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a sminktetoválás fáj. A tapasztalatom szerencsére az, hogy ezzel kapcsolatban a legtöbben pozitívan csalódnak. Professzionális érzéstelenítőket alkalmazok, és Te is tehetsz néhány dolgot, hogy minél kellemesebb legyen az élmény. A tetoválás előtt néhány nappal a szokásosnál gyakrabban érdemes kenegetni az érintett területet, hogy ne legyen száraz a bőröd. Ha a menstruációd alatt érzékenyebb vagy, akkor időzítsük inkább máskorra a tetoválást. És végül az is nagyon fontos, hogy kipihenten érkezz. 

A soft powder technika (lágy satír) segítségével szép ívű, finoman hangsúlyos végeredményt érhetünk el, a szemöldököd természetes hatású lesz, köszönhetően a színátmenetes megoldásnak (a szemöldök eleje és vége halványabb) és annak, hogy nincsenek éles kontúrvonalak. Nagy előnye, hogy tartósabb, mint a szálazott szemöldöktetoválás, de visszafogottabb, mint a satírozás. A nevét is erről a szolid, púderes hatásról kapta.

Választhatod a hibrid szemöldöktetoválási technikát is, amely ötvözi a szálas és a soft powder (lágy satírozás) módszerek előnyeit az egyedi igényeknek megfelelően. Elsősorban azoknak ajánlom, akik bizonytalanok az alkalmazandó technika tekintetében, és kevésbé természetes, de nem is túl erős végeredményt szeretnének.

A Butterfly szemhéjsatírozás egy igazán különleges, kreatív technika! Ebben az esetben már nem csupán egy vonalat húzok, hanem a tetoválást magasabbra satírozom. Több színnel is készülhet, vagy lehet fekete, füstös hatású. Butterfly szemhéjsatírozással akár a szemhéjárnyalót is helyettesítheted!

Sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy az alsó szemhéjat is lehet-e tetoválni. A válasz természetesen igen! Az alsó szemhéj tetoválása a visszafogott hatásútól a vastagabb vagy akár enyhén satírozott verzióig sokféle formában elkészíthető, és akár színekkel is variálható. Kiemeli a tekintetedet, csábosabbá teszi a pillantásodat. 

Mind a felső, mind az alsó szemhéjon alkalmazható a füstös szemhéjtetoválás. Ez a technika újdonság a szemhéjtetoválások körében, melynek során nem készítek éles kontúrvonalat. A hatását tekintve olyan, mintha a ceruzavonalat kicsit elsatíroznánk. Megfelelő színválasztással (amely lehet akár barna, lila, zöld, kék stb.) gyönyörűen hangsúlyozza a szem színét, ettől különleges, látványos, az összképet tekintve pedig elegáns, nem hivalkodó. Lehet, hogy éppen ez a Neked való? 

Különböző szemöldöktetoválási technikák: Különösen ajánlom a figyelmedbe ezeket akkor, ha eldöntötted, hogy szeretnél szemöldöktetoválást, de azt még nem tudod, hogy milyet. Kezdjük a satírozott szemöldöktetoválással. Ez a „klasszikus” módszer, mely természetesen esetenként még ma is használatos. Ennek során nem szálakat tetoválok, hanem a forma egész felületén történő satírozással formázom meg a szemöldököt. A végeredmény egy egyenletes és erős kontúrvonalakkal határolt szemöldök.

Jelenleg a vendégek körében a microblading szálazott szemöldöktetoválás a legnépszerűbb, mert a satírozotthoz képest sokkal természetesebb hatást kelt. Szépen hozzáigazítható a szemöldök szálirányához, és nincsenek markáns kontúrvonalak. A tetoválás elegáns, finoman ívelt, és nagyon emlékeztet a természetesre. Nagy előnye még, hogy teljesen egyénre szabható, a vendég szemöldökéhez igazítható, így biztos, hogy tökéletesen illeszkedik majd az archoz, annak eredeti karakterét nem nyomja el, csupán rendezett, igényes külsőt kölcsönöz. Tudnod kell viszont, hogy épp a vékony szálacskák miatt kevésbé tartós technika, gyakrabban kell frissíteni.

Speciális igényed van? Részben vagy egészben hiányzik a szemöldököd? Jó volna, ha nem kellene minden reggel rajzolgatnod, bosszankodnod, mert nem lett egyforma vagy elkenődött? Bátran jelentkezz, megtaláljuk a Számodra tökéletes megoldást! Legyél magabiztosabb, legyél még gyönyörűbb!

Mit kell tudnod sminktetoválás után? A friss sminktetoválás eleinte mindig sötétebb a végső színnél. Ez a sötétebb réteg (pörk) azonban néhány nap elteltével le fog válni, ezalatt viszont semmiképp sem szabad kapargatni, dörzsölni, vakarni. Nagyon fontos az utóápolás az általam adott krémmel, és hogy óvni kell a területet az UV-sugárzástól, valamint a felázástól. Ne felejtsd el, hogy a sminktetoválásodat két alkalommal készítem tökéletesre, a végeredmény a korrekció után válik majd láthatóvá! 

A szemhéjtetoválás csodálatos eszköz a tekinteted ragyogóvá tételére, a szemeid hangsúlyozására. Többféle lehetőség közül választhatsz attól függően, hogy milyen a személyiséged, mennyire szoktad/szeretnéd sminkelni magad, szolidabb vagy erőteljesebb hatásra vágysz. A szempillasűrítéstől az olyan izgalmas technikákig, mint a Butterfly, sokféle megoldással állok szíves rendelkezésedre. J

A szemhéjtetoválások közül a szempillasűrítő tetoválás a legvisszafogottabb. Különösen előnyös lehet fiataloknak, illetve azoknak, akik a lehető legtermészetesebb hatásra vágynak. Lényege, hogy a szempillák közötti távolságot kötöm össze, és barna vagy fekete színnel javaslom elkészíteni. Ennél erősebb hatású, ha satírozott vagy kifejezetten tushatást keltő, precízen megrajzolt szemhéjvonalat készítek. Többféle színben elképzelhető, de a leggyakoribbak a barna, a fekete és a szürke.

Tévhitek a sminktetoválásban

– Ha kitetováltatom a szemöldököm, egy életre le van a gond a festéssel (vagyis a szemöldöktetkó olyan tartós, mint a normál tetoválás).

Hamis. A tetoválás elkészültét követően négy-hat héten, legfeljebb három hónapon belül megtörténhet a korrekció. Másfél-két éven belül frissítésre lehet szükség, ez az egyéni adottságoktól, a vendég igényeitől, a felhasznált anyagoktól, valamint a technikától is függ. A sminktetoválás az idő elteltével a bőrben egyre inkább halványodik. Egyénileg változó a bőrtípusunk, ezért is változó a sminktetoválás tartóssága is, további befolyásoló tényező az életkor, a hormonális adottságok, a napsugárzás hatása. A bőr állapota is változik, a kor előrehaladtával megváltozik a bőrünk állaga és az arcunk formája. Ami előnyös húsz évesen, nem biztos, hogy előnyös lesz később is. Ezért is jó, ha tudunk módosítani a régi sminktetoválásokon. Valójában kedvező a kopás, mert tapasztalatom szerint a vendégek kedvelik kipróbálni a legújabb technikákat.

– Ha egyszer elkészült, nem lehet rajta változtatni.

Hamis. Minden a kiválasztott szakember tudásától és az alkalmazott technikán múlik. Ugyanis, ha a szakember nem megfelelően jár el, jelentős károkat is okozhat, amelyeket nehéz lesz korrigálni. Ezzel egyidejűleg nem minden rajta múlik, hiszen, ha a tetoválás elkészültét követően a vendég elmegy szoláriumba az intelem ellenére, az életmódjával felülírhatja az elvárt eredményt.

– Most a Statement Brow a divat, ezért a fekete szín a legmenőbb.

Hamis. Személyre szabjuk a tetoválást, az egyéni adottságokat maximálisan figyelembe véve. Trendről technikát és eszközöket tekintve beszélhetünk, illetve hiába trend fogalom szintjén egy szín, ha valakinek nem áll jól. Én személy szerint nem készítek fekete szemöldöktetoválást.

– Az árnyalatot a hajszínhez igazítva érdemes kiválasztani.

Részben igaz. Óriási felelősség arcon dolgozni, ezért az árnyalat kiválasztásakor a bőrt, a hajat, a szemszínt, az eredeti szemöldökszínt, valamint a vendég életmódját, életkörülményeit is figyelembe vesszük. A sminktetoválás elkészítése nem sablon alapján történik.


– A végleges eredmény rögtön az elkészítés után látható.

Hamis. A bőr hámosodási folyamatát figyelembe véve szoktuk megvárni a korrekciós időpontot, mire a pigmentek a felszínre jönnek és megkapjuk az egységes összképet. Ezeket befolyásolhatják más körülmények is, pl. korábbi, már meglévő tetoválás. Ez is az oka annak, hogy a korrekció nem mindenkinél és minden esetben egységes intervallumon belül történik meg. Amennyiben a vendégnek korábban nem volt tetoválása, a bőr teljes gyógyulása után elkészíthető a korrekció.

– A tetoválás előtt érdemes fájdalomcsillapítót bevenni.

Hamis. Nem szükséges bevenni.


– Az eljárás elég fájdalmas.

Hamis. Egyéni a fájdalomszintünk. Olyan szakembert javasolt választani, aki professzionális technológiával és eszközökkel dolgozik, aki tapasztalt. A magam részéről mindent megteszek annak érdekében, hogy az eljárás, a sminktetoválás folyamata a lehető legkellemesebb legyen, ebbe az érzéstelenítés is beletartozik. Tipp, hogy előzetesen érdemes más vendégek véleményét elolvasni a szakember honlapján vagy Facebook-oldalán.

– Menstruáció alatt nem készíthető tetoválás.

Hamis, készíthető, viszont nem szoktam javasolni ebben az időszakban, mert a hölgyek sokkal érzékenyebbek és vérzékenyebbek, valamint a fájdalomküszöbük is alacsonyabb.

 – Tényleg nem szabad előző nap kávét vagy alkoholt fogyasztani?

Részben igaz. Az alkohol nem javasolt.

 

– Ha a kezelés után napra megyünk, a tetoválás színe megváltozhat.

Igaz. Tilos közvetlenül a tetoválás elkészültét követően két hétig tartósan napon tartózkodni. Tilos napozni. Miután leesett a varr, utána is védjük a fénytől a sminktetoválást. Az UV-sugárzásoktól is védenünk kell a gyógyuló bőrfelületet és fényvédőt is használjunk.

– Csak szálazós technikával lesz természetes az eredmény.

Hamis. A sminktetoválás eredményességét támogató technológia innovatív, folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően számos lehetőségünk van kiválasztani a vendég számára megfelelő technikát. A technikai megoldások kombinálása az adottságok hiányának korrekciójára jött létre.

A satírozás nem ad természetes hatást.

Részben igaz, inkább az Ombre, a Soft Powder, vagy számos más technika közül lehet választani. Hangsúlyozom, hogy egyéni adottságokra szabjuk a kivitelezési megoldást. Jószándékú észrevételem, hogy érdemes kerülni a kereteket, inkább finom átmenetekre törekedjünk, ez fog természetes hatást eredményezni.

– A sminktetoválás gyorsan megvan.

Hamis, a konzultációval kezdjük, amelyen kijelöljük a célt, majd a technikát, ezt követően közösen kiválasztjuk a szín. A bőrfelületet fertőtlenítem, előkészítem és érzéstelenítem. Az érzéstelenítésnek megadjuk a megfelelő hatóidőt. A precíz előrajzolás időt igényel, majd a sminktetováló eljárás következik. Pontosan ezek miatt nem is lehet gyors a folyamat. Amennyiben az olvasó megtalálja ezeket a lépéseket egy sminktetováló honlapján, biztonságban érezheti magát.

– A sminktetoválás nem eltávolítható.

Hamis. Halványítható. A megoldás mindig személyre szabott, többféle technológia áll rendelkezésünkre. Ezt követően lehetőségünk van egy új sminktetoválást is létrehozni.